SALVIS

Stručnost, inovativnost i kvaliteta – to su ključni elementi koje Salvis nudi svojim kupcima koji cijene inovativnu, visokokvalitetnu termičku opremu i rješenja.
U Salvisovim pogonima sustavi termičke opreme proizvode se koristeći najmodernije metode s pažnjom na detalje, a upravo briga za detalje našim korisnicima omogućuje bezbrižan rad i fokusiranje na najbitnije – kvalitetu jela koja će se pripremiti koristeći Salvis uređaje i zadovoljstvo gostiju.

Salvis svojim korisnicima nudi širok raspon opreme od tlačnog parnog kuhala, parnokonvekcijskih uređaja, salamandera, roštilja, friteza, plinskih, staklokeramičkih i indukcijskih štednjaka, termičkih mobilnih stanica, sous vide cirkulatora, vakumskih sistema pakiranja, ali i brojnih drugih.

Preuzmite brošure: Pressure Steamer, Hobs, Salamander, SousChef, Fresh&Smart
Zatražite ponudu

Salvis AG nastao je još 1915. godine u Lucernu u Švicarskoj, a kroz povijest je bio i dio Franke divizije profesionalne ugostiteljske opreme čiji je brend godinama nosio. Početkom 2000-ih, Salvis se ponovno vratio na ime brenda s kojim je osnovan s naglaskom na inovativnost i kvalitetu.

Salvis je već davne 1919. predstavio svoj prvi električni štednjak, a uvijek je prednjačio po inovacijama, tako da je brojnim hotelijerima i restoraterima poznata Franke kuhinjska oprema – od štednjaka, preko parnokonvekcijskih aparata, paromata, salamandera, ali i brojnih drugih koji su od tih vremena do danas značajno napredovali ali i našli mjesta u brojnim kuhinjama diljem Europe i svijeta, nerijetko nalazeći mjesto u restoranima s Michelin zvjezdicama.

ISTAKNUTI UREĐAJI

Salvis CucinaEVO parnokonvekcijski aparati visokih performansi već od kompaktnih dimenzija širine 55 cm i kapacitetu 6 x GN 2/3 (623T), 6 x GN 1/1 (611T), 10 x GN 1/1 (1011T), a zvijezde su parnokonvekcijski aparati punih dimenzija 611QT, 621QT, 1011QT, 1021QT, 2011QT, 2021QT.
Uređaj 611QT nazivno ima kapacitet 6 x GN 1/1 ali zbog veličine komore u njega stane čak 12 GN 1/1 (6 GN 2/1) posuda, što ga čini izuzetno produktivnim partnerom u kuhinji i odličan je za kuhinje kojima povremeno treba nešto veći kapacitet od 6 GN 1/1, dok se kuhinjama koje bi više koristile puni kapacitet uređaja preporuča nešto snažniji 621QT model s istom zapreminom komore kao i 611QT, ali s većom snagom.

CucinaEVO 1011QT poput manjeg 611QT brata također ima dvostruki maksimalni kapacitet komore koja nazivno ima kapacitet od 10 GN 1/1, ali može zaprimiti i do 20 GN 1/1 posuda, odnosno 10 GN 2/1 posuda.
Preporuka za 1021QT model vrijedi kao i za gore navedeni 621QT. Najveći uređaji kapaciteta 2011QT i 2021QT su pravi radnici, s obzirom da su namijenjeni velikim proizvodnim jedinicama, a opremljeni su kolicima za lakšu manipulaciju u komercijalnim i institucionalnim kuhinjama velikog kapaciteta.

SALVIS CUCINA

Salvisova Cucina je od svog prvog pojavljivanja na tržištu nagrađena Red dot nagradom za dizajn, a u svom CucinaEVO izdanju iz 2017. postavila je visoko ljestvicu estetike i funkcionalnosti u kuhinjama s crnim panelom.

Salvis Cucina i CucinaEVO dolaze u dvije varijante: Easy i Pro. Obje raspolažu ekranom na dodir, uz razliku da Pro verzija dolazi s programima za kuhanje i pečenje kruha, kao i recepturama, dok Easy umjesto toga raspolaže preglednim i jednostavnim kontrolama svih postavki za kuhanje, pečenje i kombinaciju. Sve Salvis Cucina i CucinaEVO dolaze s automatskim pranjem praškom, dok je pranje tekućim deteržentom opcija.
Salvis Vitality Pro Pressure Steamer

Salvisov paromat s tehnologijom koja je evoluirala još od vremena Frankea predstavlja vrhunski uređaj koji kuha na pari ispod 100°C, dok se na temperaturama višim od 100°C koristi i tehnologija kuhanja s pritiskom što omogućava namirnicama poput brokule i cvjetače da zadrže sva organoleptička svojstva i visoku nutritivnu vrijednost kuhanjem od samo jedne minute. Hobotnica se u ovakvom uređaju kuha već u 25 minuta zadržavajući kvalitetu, uz manje kaliranje nego kod klasičnog kuhanja.
Meso, ribe, rakovi, juhe, umaci, tjestenina, pa čak i slastičarske kreme mogu se kuhati u paromatu zadržavajući sve najbolje u namirnicama uz visoku kvalitetu i kontrolu termičke obrade.
Salvis Salamander

Salvisov salamander, još jedna zvijezda koja je značajno evoluirala od vremena Frankea dostupna u tipovima Vitesse koji osim elegantnog dizajna ima mogućnost pristupa sa svih strana, ali i modela Classic koji predstavlja krunu svake kvalitetne kuhinje.

Salamanderi Vitesse i Classic mogu raditi manualno, s timerom ili onda kada se stavi tanjur ili GN posuda na njihovu površinu. Raspoložive su varijante s tubularnim grijačima ili HiLight tehnologijom.